Research Programs
80373: Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος,σταφίδα) και των παρα-προϊόντων του σταφιλιού από τα νησιά του Ιονίου MIS 5006536
Scientific Advisor: Σαμαράς Ιωάννης
Financing Framework: Ionian Islands ESPA 2014-2020
Call Code: ΙΟΝ40 «Ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της αγροδιατροφής» Α/Α ΟΠΣ: 1934
Scientific Advisor's Department: Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Budget: 102.345,34 €
Initials: GRA.PRO.ION
Στο πλαίσιο του έργου "Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος,σταφίδα) και των παρα-προϊόντων του σταφιλιού από τα νησιά του Ιονίου" μελετώνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν τα προϊόντα των Ιόνιων νήσων που προκύπτουν από το σταφύλι (κρασί, σταφίδα). Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν ποικιλίες λευκών/κόκκινων κρασιών καθώς και σταφίδας, έγινε η παραλαβή των βιοδραστικών συστατικών τους και εξετάστηκαν οι βιολογικές τους ιδιότητες με σκοπό να αναδειχθεί η διατροφική τους αξία. Παράλληλα παραλήφθηκαν παρά-προϊόντα που προκύπτουν από την διαδικασία της οινοποίησης,έγινε η παραλαβή των συστατικών τους και εξετάστηκαν οι βιολογικές τους ιδιότητες με σκοπό να αποτελέσουν φτηνή πηγή βιοδραστικών συστατικών για άλλες εφαρμογές.
Back
Research
Department of Food Science and Technology
Vergoti Ave. Argostoli, 28100 Kefalonia Tel:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Admin Issues)
gramfood@ionio.gr (Student Issues)
Vergoti Ave. Argostoli, 28100 Kefalonia Tel:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Admin Issues)
gramfood@ionio.gr (Student Issues)