Παναγιώτης Κανδύλης

Αντιπρόεδρος Τμήματος
Αντικείμενο: Τεχνολογία και Ποιότητα Τροφίμων
Βαθμίδα: Αναπληρωτής Καθηγητής
Τηλέφωνο: 6952012652
Email: pkandylis@ionio.gr
Website: https://www.researchgate.net/profile/Panagiotis-Kandylis
Ώρες γραφείου: Τρίτη-Πέμπτη 10:00-11:30 (ώρες επικοινωνίας με τους/τις φοιτητές/τριες)

Κανδύλης Παναγιώτης

 Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=j2FLStQAAAAJ&hl=el

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Panagiotis-Kandylis

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3909-2139

 

Χημικός, MSc Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, MSc Περιβαλλοντικής Ανάλυσης, MSc Καθηγητών Φυσικών Επιστημών,  Δρ. Χημείας

Ο Δρ. Παναγιώτης Κανδύλης είναι Χημικός (Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα) με MSc στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Ulster, UK), MSc στην Περιβαλλοντική Ανάλυση (Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα), MSc στις Φυσικές Επιστήμες (ΕΑΠ, Ελλάδα)) και PhD στη Χημεία (Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα). Διαθέτει επίσης δίπλωμα Οινολόγου (Πανεπιστήμιο Πατρών).

Από το Δεκέμβριο του 2022, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών οίνων, στην παραγωγή οίνων με χαμηλό αλκοολικό τίτλο, στην παραγωγή νέων καινοτόμων τροφίμων και ποτών, στη μελέτη αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων τροφίμων και ποτών, στην απομόνωση γηγενών στελεχών για παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στην αξιοποίηση υποπροϊόντων και αποβλήτων οινοποιείων/ζυθοποιείων και βιομηχανιών τροφίμων, στη χημεία και μικροβιολογία τροφίμων και ποτών, στην ανάπτυξη και παραγωγή λειτουργικών τροφίμων (προβιοτικά, πρεβιοτικά κτλ), στην επιστήμη τροφίμων/τεχνολογία ζυμώσεων και γενικότερα στην τεχνολογία και ποιότητα των τροφίμων.

Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει συμμετάσχει σε 7 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από ιδιωτικούς, Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους με αντικείμενο την επιστήμη τροφίμων, όπως οίνος, οινοπνευματώδη ποτά και αποστάγματα, ζυμούμενα προϊόντα, αξιοποίηση υποπροϊόντων τροφίμων κτλ.

Από τον Οκτώβρη του 2018 έως το Δεκέμβρη του 2022 υπηρέτησε ως Επίκουρος Καθηγητής «Επιστήμης Τροφίμων-Οινολογία και Οινοπνευματώδη Ποτά», στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ στο ίδιο τμήμα διατέλεσε για 2 έτη διευθυντής του Εργαστηρίου Οινολογίας και Οινοπνευματωδών Ποτών.

Ο Δρ. Κανδύλης έχει επίσης επιβλέψει την εκπόνηση 43 πτυχιακών εργασιών προπτυχιακών φοιτητών στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και 12 στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιπλέον έχει επιβλέψει την εκπόνηση 3 μεταπτυχιακών διατριβών και 1 διδακτορικής διατριβής (σε εξέλιξη) στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ, ενώ είναι μέλος τριμελών συμβουλευτικών επιτροπών σε 5 διδακτορικές διατριβές και έχει διατελέσει μέλος τριμελών επιτροπών εξέτασης 42 προπτυχιακών διατριβών και 7 μεταπτυχιακών διατριβών.

Ο Δρ. Κανδύλης είναι αξιολογητής-κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων σε μεγάλο αριθμό διεθνών επιστημονικών περιοδικών και μέλος της συντακτικής επιτροπής έκδοσης (editorial board) των περιοδικών “Food Research International” (2012- ), “Foods” (2021- ) και “Beverages” (2021- ). Τέλος, έχει δημοσιεύσει 59 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 7 κεφάλαια σε βιβλία, 1 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχει περισσότερες από 78 συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Ενημέρωση: 12-01-2024

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας