Εξωτερική αξιολόγηση:
Στις 29 Μαΐου 2025, το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), κατόπιν της εξωτερικής αξιολόγησης του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 22/4/2024 έως 27/4/2024, πιστοποίησε ότι το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας για την Πιστοποίηση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών σε λειτουργία της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕSG), για το επίπεδο σπουδών 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
Η διάρκεια ισχύος της πιστοποίησης ορίζεται για τέσσερα έτη, από 11-11-2024 έως 10-11-2029.
Σχετική ανακοίνωση Προέδρου Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων: https://fst.ionio.gr/gr/news/32711/
Σχετική ανακοίνωση Ιονίου Πανεπιστημίου: https://ionio.gr/gr/news/32678/
Εσωτερική αξιολόγηση:
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων συντάσσει, κάθε Ιούλιο, Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης που αφορά το αμέσως προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Οι εκθέσεις εσωτερικής αξιολόγησης κατατίθενται στη ΜΟΔΙΠ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τυχόν παρατηρήσεις που προκύπτουν από τη σχετική «Έκθεση Ευρημάτων» της ΜΟΔΙΠ του Ιονίου Πανεπιστημίου, λαμβάνονται άμεσα υπόψη από το Τμήμα και απαντούνται/διευκρινίζονται. Οι τελικές εκθέσεις Εσωτερικής Αξιολόγησης-Παρακολούθησης του Τμήματος (μαζί με τα σχετικά επισυναπτόμενα αρχεία) βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο της ΜΟΔΙΠ του Ιδρύματος, και είναι ανοιχτές/προσβάσιμες στη διεύθυνση: https://modip.ionio.gr/gr/reports/internal/#74