ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020 - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ShareThis
Δημοσίευση: 23-09-2020 10:01 | Προβολές: 3690
    ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ
Mέγεθος: 149.6 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ
Mέγεθος: 29 KB :: Τύπος: Kείμενο Word

Α. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από Τρίτη 22 έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας  τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. 

 

Β. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτούνται τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη η αίτηση ηλεκτρονικής εγγραφής (με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής, εφόσον τα δικαιολογητικά αποστέλλονται στη Γραμματεία ταχυδρομικά),
  2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου,
  3. Πιστοποιητικό γεννήσεως (για τους άρρενες φοιτητές),
  4. Βεβαίωση ΑΜΚΑ φοιτητή/τριας,
  5. Συμπληρωμένο έγγραφο με στοιχεία του φοιτητή ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ,
  6. Έντυπο Συγκατάθεσης για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής, εφόσον τα δικαιολογητικά αποστέλλονται στη Γραμματεία ταχυδρομικά) ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν στη Γραμματεία του Τμήματος από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Με κατάθεση των δικαιολογητικών στη Γραμματεία του Τμήματος από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.
  • Ταχυδρομική αποστολή δικαιολογητικών στη Γραμματεία του Τμήματος με συστημένο φάκελο ή με ταχυμεταφορική εταιρεία (courier), στην εξής διεύθυνση: Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τέρμα Λεωφόρου Βεργωτή, 28100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά. Τηλ. 2671027101.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Στην περίπτωση που τα δικαιολογητικά αποστέλλονται στη Γραμματεία ταχυδρομικά, οι αιτήσεις θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.
  • Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (22 έως 29/09/2020) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους  τη σχετική βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή  Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν αυτοπροσώπως, όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών. 

 

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα αποσταλούν στους φοιτητές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσωπικοί κωδικοί, τους οποίους θα χρησιμοποιούν για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας, για να δηλώνουν τα μαθήματα τα οποία θέλουν να παρακολουθούν, για να παραγγέλνουν βιβλία κ.α.

Η δήλωση των μαθημάτων για το πρώτο εξάμηνο των φοιτητών (χειμερινό εξάμηνο ακ. έτους 2020-2021) γίνεται αυτόματα από τη Γραμματεία. Στην αρχή κάθε εξαμήνου και σε ημερομηνίες που ορίζονται από το Τμήμα και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος, οι φοιτητές δηλώνουν τα μαθήματα τα οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν,  χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Οποιαδήποτε αίτηση ή υπεύθυνη δήλωση φοιτητή προς τη Γραμματεία του Τμήματος μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση grambg@ionio.gr, εφόσον φέρει βεβαίωση γνήσιου υπογραφής. Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, αποστέλλονται από τη Γραμματεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο φοιτητής κατά την εγγραφή του στο Τμήμα, μετά από αίτησή του μέσω email στη Γραμματεία του Τμήματος.

Το Τμήμα παρέχει δωρεάν σίτιση σε φοιτητές που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα αναφέρονται σε ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Το χειμερινό εξάμηνο του ακ. έτους 2020-2021 ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου 2020. Τα εργαστήρια θα διεξάγονται με φυσική παρουσία των φοιτητών. Το θεωρητικό μέρος των μαθημάτων θα διεξάγεται με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θα καθορίζονται από τον κάθε διδάσκοντα. Οι φοιτητές ενημερώνονται για τις ομάδες των εργαστηρίων καθώς και για τις μεθόδους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του κάθε μαθήματος από τους διδάσκοντες, με ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος ή στην διαδικτυακή πλατφόρμα eclass.  

Οι φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν αίτηση μεταγραφής, θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, για τις προθεσμίες και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αίτηση. Το Τμήμα δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή.

Η Γραμματεία του Τμήματος λειτουργεί καθημερινά από τις 7:30 έως τις 15:30. Ώρες προσέλευσης φοιτητών: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:30 - 12:30. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι φοιτητές καλούνται να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση grambg@ionio.gr.


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας