Διαδικτυακή διάλεξη «’Διαβάζετε βιβλία! Η ανάγνωσις είναι μόρφωσις! Η μόρφωσις είναι περιουσία’: Βιβλία για την εκπαίδευση των Ελλήνων στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα»

ShareThis
Δημοσίευση: 18-05-2021 12:56 | Προβολές: 4641
Σημαντική Ημερομηνία: 25-05-2021
[Έληξε]
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 1.76 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Η Επιτροπή Βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Κύκλου Διαλέξεων για την Ιστορία της Τέχνης του Βιβλίου, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή διάλεξη της κας Μαρίας Καλιαμπού, Senior Lector στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, με θέμα:

«Διαβάζετε βιβλία! Η ανάγνωσις είναι μόρφωσις! Η μόρφωσις είναι περιουσία»: Βιβλία για την εκπαίδευση των Ελλήνων στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα

την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 19.00.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης κα Χριστίνα Μπάνου, αναπληρώ­τρια καθηγήτρια.

Συντονίζει η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Έλλη Άνθη-Καλοφωλιά.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

H συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Cisco webex:

https://teleconferenceionio.webex.com/teleconferenceionio/j.php?MTID=m10241d3fd1d3b9f1f091784f2f7d27bd

Meeting Number: 137 901 7090

Password: JHvTx33XKN2

 


 

Η Εισηγήτρια

Η Μαρία Καλιαμπού είναι Senior Lector στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale. Aποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στην Ευρωπαϊκή Εθνολογία/Λαογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ήταν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Charles-de-Gaulle, Lille III, και μεταδιδακτορική υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Princeton. Το 2006, το διδακτορικό της τιμήθηκε στη Γερμανία με το βραβείο «Lutz Röhrich» ως η καλύτερη διατριβή στην παραμυθολογία. Το 2011, της απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο τίτλος «Erasmus Student Ambassador of Greece». Το 2006 εκδόθηκε το βιβλίο της Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια: Μετάδοση αξιών σε ελληνικά φυλλάδια παραμυθιών (1870-1970) (στα γερμανικά), και το 2015 το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο The Routledge Modern Greek Reader: Greek Folktales for Learning Modern Greek. Τώρα ετοιμάζει το τρίτο της βιβλίο για τα λαϊκά βιβλία των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική. Η έρευνά της εστιάζει στον διάλογο της εθνολογίας με την ιστορία του βιβλίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Διασπορά. Επίσης ασχολείται και με τη διδασκαλία ελληνικών ως ξένη γλώσσα.

 


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας