Καλωσόρισμα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου από την Πρυτανική Αρχή

ShareThis
Δημοσίευση: 04-10-2021 13:30 | Προβολές: 7219
image

Αγαπητοί/ές φοιτητές και φοιτήτριες,

Απευθύνουμε ένα θερμό καλωσόρισμα σε εσάς, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ύστερα από τρία εξάμηνα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, λόγω των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί ξανά στους φυσικούς του χώρους για την εκκίνηση της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Κατ΄ αρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στους/στις πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες. Γνωρίζουμε πόσο κοπιάσατε κατά τα τελευταίο έτος, συχνά σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες. Δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η φοίτησή σας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η συμμετοχή σας στην ευρύτερη ακαδημαϊκή ζωή να αποτελέσει την ανταμοιβή των κόπων σας, ανοίγοντάς σας νέους ορίζοντες στη γνώση και την έρευνα. Τα παρεχόμενα από το Ίδρυμά μας προγράμματα σπουδών είναι υψηλού επιπέδου, στοχεύοντας σε μαθησιακά αποτελέσματα που είναι απαραίτητα για τον μελλοντικό επαγγελματία επιστήμονα.

Καλωσορίζουμε επίσης τους/τις δευτεροετείς φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι/ες για πρώτη φορά θα βρεθούν στα έδρανα και στους χώρους του Πανεπιστημίου μας, καθώς την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά η εκπαιδευτική διαδικασία διεξήχθη αποκλειστικά με εξ αποστάσεως μέσα. Συμμεριζόμαστε, βεβαίως, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των μεγαλύτερων ετών τις σκέψεις αλλά και τα συναισθήματα χαράς για την επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ως πρυτανική αρχή, μαζί με την ικανοποίησή μας για την επιστροφή όλων μας στους φυσικούς χώρους του Ιδρύματος, εκφράζουμε την προσήλωσή μας στην προσπάθεια για την ομαλή και με ασφάλεια διεξαγωγή της δια ζώσης διδασκαλίας, για το υψηλό επίπεδο των σπουδών και την διασφάλιση μιας πολύπλευρης και ενδιαφέρουσας ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Η ανταπόκριση στις προσδοκίες σας μέσα από υψηλού επιπέδου διδασκαλία και από διαρκώς βελτιούμενες υποδομές αποτελεί στόχο και προτεραιότητά μας. Η γνώση, η έρευνα, ο διάλογος, η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η συνεργασία, η κριτική σκέψη αποτελούν τις σταθερές αξίες της ακαδημαϊκής ζωής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εκτός από τα μαθήματα, σειρά επιστημονικών δραστηριοτήτων, κοινωνικών δράσεων και εξωστρεφών πρωτοβουλιών προσφέρει σε εσάς περαιτέρω δυνατότητες για απόκτηση γνώσεων, για καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, για συνεργασίες. Εσείς, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Ιδρύματος, αποτελείτε το κεντρικό σημείο αναφοράς της λειτουργίας του.

Σε αυτήν την προσπάθεια της δια ζώσης επιστροφής, βεβαίως η δική σας συνδρομή είναι και θα είναι καθοριστική: ο εμβολιασμός, η διαρκής ενημέρωση και η συνεργασία σας στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων είναι αποφασιστικής σημασίας για την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού εξαμήνου. Είναι η δική σας καθημερινή παρουσία που δίνει πνοή στο Πανεπιστήμιο και ενδυναμώνει την επικοινωνία και τον διάλογο στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Καλώς ορίσατε! Καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή Χρονιά!


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας