Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

ShareThis
Δημοσίευση: 03-11-2021 10:06 | Προβολές: 1885
image

Η σημασία του αγροδιατροφικού τομέα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ελλάδα γενικότερα, ο εξέχων ρόλος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και της ακαδημαϊκής κοινότητας στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα, οι δυνατότητες συνεργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός δράσεων περαιτέρω ενίσχυσης και προώθησης του τομέα της αγροδιατροφής, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης κατά την επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνας Καλογήρου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αργοστόλι.

Η κ. Καλογήρου ανέφερε, πως πιστεύει και εργάζεται συστηματικά για την περιφερειακή ανάπτυξη. Έχοντας μάλιστα διατελέσει Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και συνεργαζόμενη με το αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γνωρίζει καλά την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν τα τμήματα τροφίμων στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Παρουσία του Βουλευτή Παναγή Καππάτου και του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, συζητήθηκαν επίσης πρόσθετα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη στήριξη των φοιτητών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανέγερσης φοιτητικής εστίας.

Η κ. Καλογήρου στη συνέχεια ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, και ενημερώθηκε εκτενώς για το σημαντικό ερευνητικό έργο που επιτελείται στο τμήμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Νικόλαος Κοψαχείλης καθώς και τα μέλη ΔΕΠ και διδάσκοντες Ιωάννης Σαμαράς, Ειρήνη Κατσαλήρου, Παύλος Μπουχάγιερ, Δήμητρα Δημητρέλλου, Αικατερίνη Παπαδάκη, Σωτηρία Μήλλα και Βασιλική Καχριμανίδου. 

 

 


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας