Ενημέρωση για τις δημοσιεύσεις Ανοικτής Πρόσβασης με τη λήξη των συμφωνιών στις 31/12/2021

ShareThis
Δημοσίευση: 11-01-2022 10:31 | Προβολές: 6430
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει ότι ορισμένες από τις τρέχουσες συμφωνίες του ΣΕΑΒ με εκδοτικούς οίκους, οι οποίες περιλάμβαναν όρους δημοσίευσης σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης, έχουν λήξει. Σύμφωνα με το Παράρτημα Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθησαν, δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη ανανέωση των συμφωνιών. Συνεπώς, στις αρχές του 2022 δεν θα είναι δυνατή η στήριξη ερευνητών για δημοσίευση εργασιών σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης, καθώς θα ανασταλούν οι σχετικές υπηρεσίες στα συστήματα των εκδοτών.

Εξαίρεση αποτελούν οι εκδοτικοί οίκοι Cambridge University Press, στον οποίο θα συνεχιστεί η δημοσίευση σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης, Oxford University Press, καθώς και τα προγράμματα συμμετοχής σε SCOAP3 και Open Library of Humanities. Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι εκδοτικοί οίκοι Elsevier και IEEE, για τους οποίους θα ακoλουθήσει περαιτέρω ενημέρωση, εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Aναλυτικότερα, παραμένει ενεργή η δυνατότητα δημοσίευσης σε καθεστώς ΑΠ σε:

Cambridge University Press
Oxford University Press και μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού ποσού
Open Library of Humanities
SCOAP3

Αναστέλλεται από 1η Ιανουαρίου 2022 σε:

Emerald
Royal Society of Chemistry
Wiley

Σε εκκρεμότητα:

Elsevier
IEEE

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη του Ιονίου Πανεπιστημίου (τηλεφωνικά στο 2661087338 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iup-admin@ionio.gr) είτε με τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης (στο scholarly@heal-link.gr και στα 261096925 και 2610969624).
 
- Η εικόνα που συνοδεύει την ανακοίνωση είναι από το http://blog.openaccess.gr

Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας