Διοργάνωση ημερίδας "Βιώσιμα Συστήματα Τροφίμων: Επιστροφή στο μέλλον"

ShareThis
Δημοσίευση: 25-05-2023 08:33 | Προβολές: 2055
gr  pdf.png  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Mέγεθος: 1.47 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Διοργάνωση ημερίδας στις 02 Ιουνίου 2023

με τίτλο:

Βιώσιμα Συστήματα Τροφίμων: Επιστροφή στο μέλλον

Συμμετοχή: δωρεάν

Υποβολή αιτήσεων: στον σύνδεσμο εδώ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η συμμετοχή σας.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Η ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμα Συστήματα Τροφίμων: Επιστροφή στο μέλλον» διοργανώνεται στο πλαίσιο του Υποέργου 3 της Πράξης «Υποδομή Εφαρμογών Μικροβιώματος σε Συστήματα Τροφίμων-FOODBIOMES (Infrastructure of Microbiome Applications in Food Systems-FOODBIOMES)» (MIS 5047291), που υλοποιείται στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Νικόλαο Κοψαχείλη.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση έρευνας αιχμής και καινοτόμων προσεγγίσεων αναφορικά με την ανάπτυξη και εγκαθίδρυση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο θα καλύψουν θέματα σχετικά με αναδυόμενες πρακτικές για την ανάπτυξη καινοτόμων, λειτουργικών και αειφόρων προϊόντων τροφίμων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της βιοποικιλότητας και στις εφαρμογές μικροβιώματος. Στόχος είναι η εγκαθίδρυση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες πράσινες στρατηγικές της Ε.Ε. περί Κυκλικής Βιοοικονομίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου 2023 και ώρα 9:00-15:00, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Αμφιθέατρο «Γ. Αρσένης». Η ημερίδα  απευθύνεται σε φοιτητές και σε απόφοιτους με σπουδές σε συναφή γνωστικά αντικείμενα με την Επιστήμη των Τροφίμων και της Διατροφής, καθώς και σε επιχειρηματίες και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες στα emails: kopsahelis@ionio.gr, kpapadaki@ionio.gr, v.kachrimanidou@ionio.gr

 


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας