To Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΔΕΘ 2023

ShareThis
Δημοσίευση: 24-10-2023 13:22 | Προβολές: 486
image

Ένα επιδόρπιο τύπου γιαουρτιού που δεν είναι φτιαγμένο από γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά από...φάβα, με την επιφάνεια του μάλιστα να αφορά σε μια καινοτόμα εδώδιμη μεμβράνη πρωτεϊνικής προέλευσης, στην οποία έχει εγκλωβιστεί φυτικό εκχύλισμα, σύστησε και κέρασε στους επισκέπτες της 87ης ΔΕΘ η ομάδα της Ερευνητικής Υποδομής «FOODBIOMES».

Ο λόγος για το ProbiYogi, ένα προϊόν έρευνας και συνεργασίας ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με άλλα 3 Πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Αιγαίου), που συμμετέχουν στην Εθνική Ερευνητική Υποδομή Περιφερειακής Αριστείας FoodBiomes, και την εταιρεία «Γαλακτοκομείο ΖΑΓΟΡΙ».

Τι ακριβώς δοκίμασαν οι επισκέπτες της ΔΕΘ 2023; Τι είναι το ProbiYogi;

Το ProbiYogi είναι προϊόν φυτικής προέλευσης, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί προβιοτικά βακτήρια, καθώς και φυτικά εκχυλίσματα με πρεβιοτικές ιδιότητες που δρουν επίσης ως βιοσυντηρητικά, ενώ σημαντικό στοιχείο της καινοτομίας του προϊόντος είναι η εδώδιμη μεμβράνη στην επιφάνειά του προϊόντος, η οποία προέρχεται από καθαρή πρωτεΐνη σπόρου βιομηχανικής κάνναβης.

Το ProbiΥogi, αναπτύχθηκε με γνώμονα την αρχή της αειφόρου διατροφής, καθώς περιέχει συστατικά τα οποία έχουν επεξεργαστεί με βιώσιμες πρακτικές και συνολικά προστατεύουν το τρόφιμο από αλλοίωση, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής του, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, και προσφέρεται σε οικολογική και ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Το ProbiYogi, απευθύνεται σε καταναλωτές που αναγνωρίζουν την αξία μιας ισορροπημένης διατροφής και τη συσχέτισή της με την προαγωγή της υγείας, έχει υψηλή θρεπτική αξία και ευχάριστη γεύση, υποστηρίζει τη βιώσιμη χορτοφαγική ή vegan διατροφή με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αποτελεί πηγή πρωτεϊνών υψηλής διατροφικής αξίας και είναι κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Ενδεικτικές αναφορές στον τύπο:

https://www.amna.gr/mobile/article/760621/Epidorpio-giaourtiou-apofaba--to-ProbiYogi--kernaei-tous-episkeptes-tis-Diethnous-Ekthesis--i-ereunitiki-upodomi-FoodBiomesrnrn

https://www.ertnews.gr/ert3/87i-deth-foodbiomes-epidorpio-giaourtiou-apo-fava-me-ekxylisma-faskomilou/

 


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας