ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ShareThis
Δημοσίευση: 19-04-2024 15:14 | Προβολές: 586
image

Δελτίο τύπου

για την επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

     Στα πλαίσια των μαθημάτων Επεξεργασία Τροφίμων ΙΙ και Βιοτεχνολογία Τροφίμων, με διδάσκουσες την Αικατερίνη Παπαδάκη (Επίκουρη Καθηγήτρια) και την Σωτηρία Μήλλα (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2024 εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές που παρακολουθούν το παραπάνω μάθημα το τρέχον εξάμηνο, στην εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς – Kefalonia Fisheries» που εδρεύει στο Λιβάδι Ληξουρίου.

     Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Εύη Αμπατζίδου βιολόγο, Διευθύντρια του Ιχθυογεννητικού Σταθμού και Υπεύθυνη Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρίας, για την λεπτομερή ξενάγηση και ενημέρωση μας για τον πολλαπλασιασμό, διατροφή, υγιεινή και ανάπτυξη του  ευρωπαϊκού λαβρακιού (Dicentrarchus labrax) και της τσιπούρας (Sparus aurata).

     Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους Υπεύθυνους και όλο το προσωπικό στο τμήμα συσκευασίας για την διεξοδική ξενάγηση στον χώρο φιλετοποίησης, συσκευασίας, συντήρησης και αποθήκευσης των ψαριών μέχρι την αποστολή τους στους χώρους πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,  αλλά και την επίδειξη των αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, και των βημάτων ιχνηλασιμότητας που ακολουθούνται.

     Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλη την διαδικασία και ενθουσιασμό για τη διαδραστική ξενάγηση και την ευκαιρία που είχαν να έρθουν σε επαφή με τη μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων της Κεφαλονιάς και το ανθρώπινο δυναμικό της.

     Τέλος, ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Kouloumpis Travel για την άριστη συνεργασία και τον ευγενικό οδηγό κύριο Κουλουμπή, που μας μετέφερε με ασφάλεια.

 

Οι φοιτητές του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Οι διδάσκουσες

Κατερίνα Παπαδάκη, Επ. Καθηγήτρια

Σωτηρία Μήλλα, μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας