

Αντικείμενο του έργου "Διερεύνηση Βιοδραστικών και Υγειοπροστατευτικών Ουσιών του Ελαιολάδου των Ιονίων Νήσων" η διερεύνηση της ύπαρξης υγειοπροστατευτικών ουσιών (ελαιοκανθάλη-ελαιασίνη) στη σύσταση του ελαιόλαδου Ιονίων Νήσων, οι γενικότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες των ελαιολάδων και η σύστασή τους σε πτητικά σε μια φιλόδοξη προσπάθεια γεωγραφικής ταυτοποίησης των εν λόγω λαδιών. Επίσης η συσχέτιση της ποιοτικής σύστασης του λαδιού, σε σχέση με την ποικιλία της ελιάς με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, και η απομόνωση του γενετικού υλικού από τους καρπούς των ελαιόδεντρων (των οποίων το λάδι θα παρουσιάσει τις υψηλότερες συγκεντρώσεις βιοδραστικών ουσιών), προκειμένου να μελετηθεί η γενετική συγγένεια των ποικιλιών ελιάς.
Στόχος είναι η ανάδειξη του ελαιολάδου των Ιονίων Νήσων ως προϊόν υπέρτερης αξίας σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012.
Επιστροφή
Έρευνα
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)