Δήμητρα Δημητρέλλου

Αντικείμενο: Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Βαθμίδα: Επίκουρη Καθηγήτρια
Email: dimitrellou@ionio.gr
Website: https://www.researchgate.net/profile/Dimitra-Dimitrellou
Ώρες γραφείου: Τρίτη 14:30-16:30, Τετάρτη 8:30-12:30 (ώρες επικοινωνίας με τους/τις φοιτητές/τριες)

Δημητρέλλου Δήμητρα

gr  pdf.png  Δημητρέλλου Δήμητρα: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 639.45 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=dlPGU-UAAAAJ&hl=el&oi=ao

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Dimitra-Dimitrellou

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8120-7585

Η Δρ. Δήμητρα Δημητρέλλου είναι Χημικός και Τεχνολόγος Τροφίμων με MSc στη Βιοτεχνολογία Τροφίμων, MSc στην Περιβαλλοντική Ανάλυση, ΜΑ στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία. Διαθέτει ακόμη Δίπλωμα Οινολογίας.

Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τεχνολογία γάλακτος και παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων (όπως τυρί, γιαούρτι, παγωτό, ξινόγαλα και ζυμώμενα γάλατα), στο σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων γαλακτοκομικών προϊόντων με βελτιωμένες ιδιότητες, στη μελέτη προσθήκης προβιοτικών μικροοργανισμών σε γαλακτοκομικά προϊόντα, στη μελέτη των χαρακτηριστικών παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων και στις τεχνολογίες αξιοποίησης τυρογάλακτος. Επιπλέον τα ενδιαφέροντά της επεκτείνονται και σε άλλα προϊόντα τροφίμων όπως άρτος, ζυμώμενα αλκοολούχα ποτά (οίνος, μπύρα, κ.ά.), προϊόντα κρέατος (χημικές αναλύσεις και οργανοληπτικός έλεγχος όλων των παραπάνω τροφίμων), αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων κ.ά.

Η Δρ. Δημητρέλλου είναι αξιολογήτρια-κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων σε πάνω από 30 διεθνή περιοδικά, έχει δημοσιεύσει 34 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 6 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και 51 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, ενώ έχει περισσότερες από 987 αναφορές (h-factor 18, Scopus). Εργάστηκε σε 6 ερευνητικά έργα (1 ως επιστημονική υπεύθυνη), έχει 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Από το 2021, μετά από πρόσκληση του συντάκτη, είναι μέλος του Editorial Board του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού “International Dairy Journal” και Topic Editor του διεθνούς περιοδικού “Foods”. Επίσης έχει διατελέσει Guest Editor σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά.

Ενημέρωση: 06-07-2023

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας