Ειρήνη Κατσαλήρου

Αντικείμενο: Εδαφολογία
Βαθμίδα: Επίκουρη Καθηγήτρια
Τηλέφωνο: 2671026270
Email: ekatsal@ionio.gr
Website: https://www.researchgate.net/profile/Eirini-Katsalirou
Ώρες γραφείου: Τρίτη 10:30-12:30, Τετάρτη 14:30-15:30, Πέμπτη 13:30-14:30 (ώρες επικοινωνίας με τους/τις φοιτητές/τριες)

Κατσαλήρου Ειρήνη

gr  pdf.png  Κατσαλήρου Ειρήνη: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 113.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=nvv78psAAAAJ&hl=el&oi=ao

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Eirini-Katsalirou

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1836-8746

Γεωπόνος, MSc, Δρ. Εδαφολογίας

Η Δρ Ειρήνη Κατσαλήρου είναι Γεωπόνος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Έγγειες Βελτιώσεις, Εδαφολογία και Γεωργική Μηχανική (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Ph.D. στην Εδαφολογία (Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Οκλαχόμα ΗΠΑ).

Από το 1992 μέχρι σήμερα εργάζεται αδιάλειπτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Από το 2012 είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το ερευνητικό της έργο και ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μικροβιολογία-οικολογία εδάφους, αειφορική διαχείριση εδαφοϋδατικών πόρων και φυτών (με έμφαση στην άμπελο), χαρτογράφηση εδαφών, χερσαία βιοποικιλότητα και καλλιέργεια αυτοφυών ειδών in vitro.

Η Δρ Κατσαλήρου είναι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Εδαφολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικά υπεύθυνη ή συνεργαζόμενη ερευνήτρια σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Πράσινου Ταμείου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Την τρέχουσα περίοδο συμμετέχει στην ομάδα έργου ενός και είναι επιστημονικά υπεύθυνη σε 2 ερευνητικά προγράμματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και σε 1 ερευνητικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ως Επίκουρη Καθηγήτρια έχει επιβλέψει την εκπόνηση άνω των 50 πτυχιακών εργασιών προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης &Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου και άνω των 25 πειραματικών εργασιών εισερχόμενων φοιτητών Erasmus+. Την τρέχουσα περίοδο επιβλέπει τη διδακτορική διατριβή ενός υποψηφίου διδάκτορα και τις πτυχιακές εργασίες 9 προπτυχιακών φοιτητών.

Η Δρ Κατσαλήρου είναι αξιολογητής-κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων σε 6 διεθνή περιοδικά, έχει δημοσιεύσει 9 επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους με κριτές, εκ των οποίων κύρια συγγραφέας σε 6 (με h-index 5 κατά Scopus, 7 κατά Google Scholar), 8 διδακτικές σημειώσεις και έχει 21 συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Το ερευνητικό της έργο έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης, έχοντας λάβει 190 αναφορές κατά Scopus και 299 αναφορές κατά Google Scholar.

Ενημέρωση: 05-07-2023

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας