Πιστοποίηση του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με πλήρη συμμόρφωση (full compliance) και στα 12 κριτήρια ποιότητας

ShareThis
Δημοσίευση: 04-06-2025 10:41 | Προβολές: 460
image

Πιστοποίηση του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με πλήρη συμμόρφωση (full compliance) και στα 12 κριτήρια ποιότητας

Την Πέμπτη 29/05/2025 κοινοποιήθηκε η απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), για την πιστοποίηση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΤΤ) του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΙΠ).

Το ΠΠΣ του Τμήματος έλαβε τον υψηλότερο βαθμό συμμόρφωσης (πλήρης συμμόρφωση - full compliance) σε όλα τα επιμέρους κριτήρια ποιότητας. Συγκεκριμένα, το ΠΠΣ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων αξιολογήθηκε ως πλήρως συμμορφωμένο και στις 12 Απαιτήσεις/Αρχές του Προτύπου Ποιότητας Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG) για το επίπεδο σπουδών 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία για το Τμήμα, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη πως το ΠΠΣ του ΤΕΤΤ ξεκίνησε να λειτουργεί το 2019, που έρχεται ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που πραγματοποιείται σε όλα τα επίπεδα του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και διοικητικού του έργου. Μάλιστα, η απόλυτη βαθμολογία που έλαβε το Τμήμα (πλήρης συμμόρφωση σε όλες τις αρχές ποιότητας) το κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων σε εθνικό επίπεδο.

Στην πράξη, η ακαδημαϊκή πιστοποίηση λειτουργεί προς όφελος των φοιτητών, αφού επιβεβαιώνει και διασφαλίζει πως οι απόφοιτοι έχουν αποκτήσει συγκεκριμένο συνδυασμό γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων που εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά κριτήρια. Το γεγονός αυτό ενδυναμώνει τους αποφοίτους, αφού -μεταξύ άλλων- πλέον πολλά από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών της Ευρώπης και διεθνώς αξιολογούν θετικά την κατοχή πιστοποιημένου τίτλου σπουδών, ενώ ταυτόχρονα η κατοχή πιστοποιημένων τίτλων σπουδών αποτελεί, πανευρωπαϊκά, τρέχουσα τάση στην αγορά εργασίας και βασικό κριτήριο πρόσληψης νέων πτυχιούχων.

Με ιδιαίτερη λοιπόν χαρά, μοιράζομαι μαζί σας το σημαντικότατο αυτό ορόσημο για το Τμήμα μας, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και δουλειάς του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, προεξαρχόντων των ίδιων των φοιτητών μας.

Συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον προγραμματισμό μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τμήματος.

 

Νίκος Κοψαχείλης

Αν. Καθηγητής

Πρόεδρος ΤΕΤΤ


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας