Ταυτότητα

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων προέκυψε από την εκ του 1999 διαδοχική εξέλιξη των Τμημάτων Βιολογικής Γεωργίας, Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.

Από 01-10-2018 με το Ν. 4559/03-08-2018, εντάχθηκε στη Σχολή Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 με εισακτέους από το Εθνικό σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων.

Αποστολή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, είναι να προσφέρει στους αποφοίτους του τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε ευρύ φάσμα του γνωστικού πεδίου των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της παραγωγής, επεξεργασίας, ασφάλειας και ελέγχου ποιότητας, μικροβιολογίας, τοξικολογίας, χημείας, ανάλυσης, τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας τροφίμων για την εξασφάλιση μιας επιτυχούς επαγγελματικής πορείας στον τομέα των Τροφίμων.

Ο κύριος στόχος του Τμήματος είναι η προώθηση της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων εστιάζοντας στη θεωρητική γνώση και στις τεχνολογίες εφαρμοσμένης έρευνας αιχμής για την ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας στις μεθόδους ανάλυσης, βιοτεχνολογίας, παραγωγής, επεξεργασίας, ασφάλειας, ποιοτικού ελέγχου και συστημάτων διαχείρισης των τροφίμων.

Η διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα ακαδημαϊκά έτη (οκτώ εξάμηνα).

Ενημέρωση: 21-06-2023
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας