Τοποθεσία
page image

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, βρίσκεται στη αρχή της πόλης του Αργοστολιού (στη νότια πλευρά).
Το Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα του νησιού, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της ομώνυμης χερσονήσου. Το υψηλότερο μέρος του λόφου καλύπτεται από έναν πανέμορφο πευκώνα και στους πρόποδες της πόλης διαμορφώνεται ο κόλπος του Αργοστολίου. Χαρακτηριστικό του κόλπου είναι η Ενετική Γέφυρα De Boset η οποία τον διασχίζει και συνδέει την πόλη με τα απέναντι χωριά και δημιουργεί την λιμνοθάλασσα του Κουτάβου που αποτελεί και έναν σημαντικό υδροβιότοπο. Η περιοχή αυτή της λιμνοθάλασσας, όπου απέναντι ακριβώς βρίσκεται και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε μπορεί κανείς να περπατήσει ευχάριστα σε πεζόδρομους και να θαυμάσει από κοντά την ομορφιά της φύσης και των πτηνών.
Το Αργοστόλι είναι η μεγαλύτερη πόλη του νησιού και συγκεντρώνει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Έχει πλούσια εμπορική δραστηριότητα και καλή νυχτερινή ζωή. Είναι μια όμορφη και καθαρή πόλη, που συνδυάζει τις ομορφιές και τη γαλήνη ενός νησιού αλλά και τις ανέσεις και ευκολίες μιας καλά οργανωμένης πόλης. Υπάρχει πληθώρα εμπορικών καταστημάτων, οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και σίτισης. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα επιπλωμένα και μη σε αριθμό ικανό να εξυπηρετήσουν τους φοιτητές. Η πληθώρα των επιχειρήσεων τουριστικών και μη δίνει τη δυνατότητα για εργασία σε όποιον/α το επιθυμεί.
Στο Αργοστόλι σήμερα κανείς μπορεί να παρακολουθήσει προγράμματα του Δήμου και να ασχοληθεί με το Θέατρο, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Στην πόλη υπάρχει αίθουσα κινηματογράφου που στεγάζεται στο θέατρο «Κέφαλος» και ένας θερινός κινηματογράφος. Γίνονται αρκετές εκδηλώσεις, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου και ο κόσμος είναι περισσότερος. Στον τομέα του αθλητισμού υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης στις εγκαταστάσεις του Δήμου (Δημοτικό αθλητικό Γήπεδο, Δημοτικό Κολυμβητήριο ) και η δραστηριοποίηση σε συλλόγους τένις, μπάσκετ, μπείζμπολ, σόφτμπολ, ποδοσφαίρου, ιππασίας, κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, πόλο, καγιάκ, κωπηλασία, καθώς και γυμναστήρια.

Πρόσβαση
Αεροπορικώς: Στο νησί μπορεί να έρθει κάποιος με το αεροπλάνο από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα, ενώ το καλοκαιρινό εξάμηνο υπάρχουν και πτήσεις και από άλλα μέρη (πχ Κρήτη).
Πλοίο: Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με πλοίο από την Πάτρα προς το λιμάνι της Σάμης περίπου 40 λεπτά από το Αργοστόλι και από το λιμάνι της Κυλλήνης προς τον Πόρο που απέχει περίπου 1 ώρα από το Αργοστόλι. Επιπλέον, υπάρχει σύνδεση με τη Λευκάδα από το λιμάνι του Φισκάρδου και από την Πεσσάδα με τη Ζάκυνθο.

Ενημέρωση: 24-06-2023
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας