Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού - 11.03.2020

ShareThis
Δημοσίευση: 11-03-2020 11:07 | Προβολές: 8334
image

Από την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου ανακοινώνεται ότι μέχρι την έκδοση της παρούσας δεν έχουν ανιχνευτεί/ταυτοποιηθεί κρούσματα κορωνοϊού στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος.  

Με βάση, όμως, την υπ’ αριθ. πρωτ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838 /10.03.’20 Κοινή Υπουργική απόφαση, και σε εφαρμογή της, απαγορεύεται προσωρινά η λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020 ως ακολούθως:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Ειδικά με το θέμα της σίτισης των δικαιούχων φοιτητών, θα πραγματοποιείται κατά τις συνήθεις ώρες που παρέχονται γεύματα, με διανομή σε συσκευασία μίας χρήσεως (πακέτο). Η προσέλευση για την παραλαβή των πακέτων, θα γίνεται από την εξωτερική είσοδο του Εστιατορίου.

Σημειώνεται ότι από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται: α) οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και, κατά περίπτωση, β) οι ερευνητικές δραστηριότητες, γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) η λειτουργία των εστιών στέγασης.

Η Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου παρακολουθεί συστηματικά το εν λόγω ζήτημα σε συνεργασία με τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και θα σας κρατάει ενήμερους για κάθε νεώτερη εξέλιξη του.

Τέλος, συστήνεται σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου η πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής πρόληψης και υγιεινής, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πάντα με βαθύ αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.  


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας