Εναλλακτικό Εργαστήριο «Γνωριμία με βασικά συναισθήματα σε μη γνώριμες περιόδους. Το δικό μου Άγχος, ο δικός μου Θυμός, ο δικός μου Φόβος» - Παράταση ημερομηνίας δήλωσης συμμετοχής: 12/05/2020

Social Media
Δημοσίευση: 29-04-2020 10:07 | Ενημέρωση: 07-05-2020 10:23 | Προβολές: 4632
Έναρξη: 29-04-2020 |Λήξη: 12-05-2020
[Έληξε]
image

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής σας προτρέπει να συμμετάσχετε σε ένα εναλλακτικό Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα

«Γνωριμία με βασικά συναισθήματα σε μη γνώριμες περιόδους.
Το δικό μου Άγχος, ο δικός μου Θυμός, ο δικός μου Φόβος»

Το Εναλλακτικό Εργαστήριο απευθύνεται σε δύο ομάδες συμμετεχόντων, την ομάδα ευαισθητοποίησης και την διαδραστική ομάδα.

Στην προσπάθεια να αντιληφθούμε τα συναισθήματά μας, όπως το Άγχος, το Θυμό, τον Φόβο, δεν ωφελεί να ανατρέξουμε στην ετυμολογική σημασία των λέξεων. Τα όποια συναισθήματα είναι ξεχωριστά, ιδιαίτερα, μοναδικά για τον καθένα από εμάς, λειτουργούν και υπάρχουν εξυπηρετώντας άλλο σκοπό, καλύπτοντας άλλες ανάγκες και επιδιώκοντας την επίλυση άλλων συγκρούσεων σε κάθε άτομο που τα «φιλοξενεί» και τα βιώνει.

Μέσα από αυτό το εργαστήριο, θα λάβεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για κάθε ένα από τα προαναφερθέντα συναισθήματα, όχι με στόχο την ενημέρωση σου σχετικά με αυτά (άλλωστε παντού μπορείς να βρεις όσα στοιχεία χρειάζεσαι) , αλλά για να βοηθηθείς ώστε να γνωρίσεις καλύτερα την ιδιαιτερότητα του δικού σου συναισθηματικού κόσμου.

Παράλληλα, ειδικά ερωτήματα-ασκήσεις, θα σε προβληματίσουν ώστε να σκεφτείς πώς εσύ βιώνεις τα παραπάνω συναισθήματα, ειδικά σε μια περίοδο τόσο περίπλοκη και απαιτητική όσο αυτή που προηγήθηκε αλλά και ακολουθεί.
Τέλος, εάν το επιθυμείς, θα μπορείς να αποστείλεις στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής τις συμπληρωμένες ασκήσεις , ώστε να λάβεις από την Υπηρεσία σχετικά σχόλια που θα βοηθήσουν περαιτέρω την κατανόηση του εαυτού σου.

Το Βιωματικό Εργαστήριο Συμβουλευτικής θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Μάιο του 2020.

Οι ομάδες του Εναλλακτικού Εργαστηρίου

Πρόκειται για την ομάδα ευαισθητοποίησης και την διαδραστική ομάδα.
Στην ομάδα ευαισθητοποίησης μπορούν να συμμετάσχουν όσοι φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή, χωρίς περιορισμό. Σε αυτήν την ομάδα θα σταλεί το υλικό του Εργαστηρίου με στόχο την ευαισθητοποίησή τους.
Στην διαδραστική ομάδα του Εργαστηρίου, με μέγιστο αριθμό συμμετοχών τα 20 άτομα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αποστείλουν στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής τις ασκήσεις – εργασίες που θα συμπληρώσουν και να λάβουν απάντηση από την Υπηρεσία.

Πληροφορίες για τη Δήλωση Συμμετοχής

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 8 Τρίτη 12 Μαΐου, με την αποστολή αιτήματος συμμετοχής στη Μονάδα, στο E-mail: studentsupport@ionio.gr

Στο αίτημα συμμετοχής, παρακαλείσθε να σημειώσετε: Ονοματεπώνυμο, Αριθμό Μητρώου Φοιτητή, τηλέφωνο επικοινωνίας και ομάδα προτίμησης (ομάδα ευαισθητοποίησης – διαδραστική ομάδα)

Θα σας σταλεί απαντητικό μήνυμα για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας.

Ο Αριθμός Συμμετεχόντων του Εργαστηρίου

Στη διαδραστική ομάδα του Εργαστηρίου μπορούν να συμμετάσχουν έως και 20 άτομα.
Στην ομάδα ευαισθητοποίησης του Εργαστηρίου δεν υπάρχει ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων.

Αποστολή και διαχείριση υλικού

Το υλικό, θα σας σταλεί στο e-mail με το οποίο θα αιτηθείτε συμμετοχή σε τρεις σταδιακές ημερομηνίες εντός του Μαΐου.

Οι συμμετέχοντες της διαδραστικής ομάδας θα λάβουν απάντηση – σχόλια για προβληματισμό επί των εργασιών στις οποίες θα συμμετάσχουν.

Στα Βιωματικά Εργαστήρια ισχύουν οι Αρχές Περί Απορρήτου και ο Κώδικας Δεοντολογίας σύμφωνα με τον οποίο λειτουργεί η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Στήριξης.

Ελένη Άννα Καλούδη
Υπεύθυνη Υπηρεσίας Συμβουλευτικής

 

ESPA

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)