Στις «καλές πρακτικές» του ΕΠΑνΕΚ η “FOODBIOMES”

Social Media
Δημοσίευση: 21-06-2022 22:47 | Προβολές: 492
image

Στις «καλές πρακτικές» του ΕΠΑνΕΚ η “FOODBIOMES

 

Η Υποδομή Περιφερειακής Αριστείας «Εφαρμογές Μικροβιώματος σε Συστήματα Τροφίμων - FOODBIOMES» εγκρίθηκε για χρηματοδότηση τον Νοέμβριο του 2020 και άρχισε τη λειτουργία της στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020.

Ενάμιση έτος μετά, η FOODBIOMES συμπεριλαμβάνεται στις ιστορίες επιτυχίας και καλών πρακτικών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»

Η Εθνική Ερευνητική Υποδομή FOODBIOMES αποτελεί ένα Κέντρο Αριστείας και μια πρότυπη Υποδομή έρευνας, εκπαίδευσης και καινοτομίας, συνδέοντας τους τοπικούς φορείς με επιστημονικά κέντρα σε διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο, διαδραματίζοντας, επίσης, σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση και στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και της τοπικής βιομηχανίας, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία των ακριτικών και νησιωτικών Περιφερειών της Ανατολικής-Θράκης, της Ηπείρου, του Β. Αιγαίου και του Ιονίου.

Η FOODBIOMES αξιοποιεί το συνεργατικό δυναμικό εργαστηρίων και ερευνητών με ιδιαίτερη τεχνογνωσία και υποδομές στον τομέα της Αγροδιατροφής, ενός τομέα που αποτελεί βασική προτεραιότητα για το σύνολο της χώρας.

Στη FOODBIOMES από πλευράς Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με Επ. Υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Νικόλαο Κοψαχείλη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://kalespraktikes.antagonistikotita.gr/foodbiomes-protoporiaki-erevna-mikroviomatos-se-systimata-trofimon/

https://foodbiomes.eu/

 

 


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας