Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο χτίζει γέφυρες με τα αμερικανικά πανεπιστήμια

ShareThis
Δημοσίευση: 04-11-2022 15:48 | Προβολές: 5001
image

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επισκέφτηκαν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 η κ. Susan Buck Sutton, ομότιμη Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ομότιμη καθηγήτρια Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης και ο κ. Βασίλειος Τσιμπούκης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η προκαταρτική συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργειών μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών, τα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, τις εναλλακτικές προσεγγίσεις ακαδημαϊκών συνεργασιών που μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς και τα ενδεχόμενα οφέλη που θα προκύψουν από τέτοιου είδους συνεργασίες. Η κ. Sutton δήλωσε εντυπωσιασμένη από το επίπεδο της προετοιμασίας που έχει πραγματοποιήσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενόψει των επικείμενων επαφών με τις αντιπροσωπείες των Πανεπιστημίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και τις ουσιαστικές και υψηλής ποιότητας συνεργασίες που έχει ήδη αναπτύξει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως με το George Mason και το Johns Hopkins University.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Pharos Summit 2022 που περιλαμβάνει την επίσκεψη στην Ελλάδα εκπροσώπων 30 κορυφαίων Πανεπιστημίων από τις ΗΠΑ και που αποσκοπεί στη διεύρυνση και εμβάθυνση των συνεργασιών τους με Ελληνικά Πανεπιστήμια. Κλιμάκιο της αμερικανικής αποστολής, αποτελούμενο από καθηγητές, κοσμήτορες και διευθυντές των Πανεπιστημίων Columbia, George Mason, Princeton, Stockton, Alabama, Kentucky, Texas – Health Science Center και William & Mary, συνοδεία στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα επισκεφθούν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το κλιμάκιο αναμένεται στην Κέρκυρα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, όπου θα έχει συναντήσεις με την Πρυτανεία αλλά και παραγωγικές συναντήσεις με εκπροσώπους των ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου την κ. Sutton και τον κ. Τσιμπούκη υποδέχθηκε ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος πλαισιωμένος από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Διοικητικών Υποθέσεων και Προγραμματισμού Αν. Καθηγητή Ευστάθιο Μακρή, την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγήτρια Αικατερίνη Καμπάση, τον Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Αν. Καθηγητή Ιωάννη Καρρά ως ιδρυματικό υπεύθυνο Erasmus και τον Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής Σπυρίδωνα Δουκάκη, ως μέλος της ομάδας οργάνωσης της επίσκεψης εκπροσώπων Αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Sutton και ο κ. Τσιμπούκης ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιονίου Ακαδημίας, του campus των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, καθώς και της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης.


Λεζάντα φωτογραφίας
Από αριστερά προς τα δεξιά: κ. Β. Τσιμπούκης, Τμ. Διεθνών Σχέσεων Αμερικανικής Πρεσβείας, Αν. Καθηγητής Ι. Καρράς, Αντιπρύτανης ΙΠ Αν. Καθηγητής Ε. Μακρής, Πρύτανης ΙΠ Καθηγητής Α. Φλώρος, κ. S. Buck Sutton, ομότιμη καθηγήτρια Ανθρωπολογίας Παν/μίου Ινδιανάπολης, Καθηγητής Π. Βλάμος, Επίκ. Καθηγητής Σ. Δουκάκης.


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας