ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ShareThis
Δημοσίευση: 22-03-2023 10:35 | Προβολές: 332
image

Ευχαριστήρια Επιστολή

Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την υποδοχή, την ξενάγηση και την φιλοξενία των φοιτητών μας, στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Προϊόντων Κεφαλονιάς «Βοσκοπούλα».

Με ιδιαίτερη χαρά, πραγματοποιήσαμε την επίσκεψή μας, την Παρασκευή 17, στα πλαίσια του Εργαστηρίου «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Τροφίμων», του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, με συνοδό  την υπεύθυνη του Εργαστηρίου κ. Ε.Σακαντάνη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη διαδικασία παρασκευής της διάσημης σε όλο τον κόσμο μάντολας, με την αυθεντική συνταγή του, που από γενιά σε γενιά μεταφέρει η οικογένεια Καππάτου.

Ο κ. Διονύσης Καππάτος μας «ταξίδεψε» στο χρόνο, μας διηγήθηκε την ιστορία της οικογενειακής του επιχείρησης, που ο ίδιος παρέλαβε από τον παππού και τον πατέρα του, εκσυγχρονίζοντας και εξελίσσοντάς την. Κατάφερε με το μεράκι και το πείσμα του, να κάνει γνωστά τα παραδοσιακά γλυκά του νησιού μας στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Μας ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι παλαιότεροι αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος για να εκσυχρονίσει και να πιστοποιήσει τα προϊόντα του. Μας εξέθεσε τα μελλοντικά του σχέδια, την προσπάθεια του να εδραιώσει την επιχείρησή του στην αγορά, παρόλη την υγειονομική και οικονομική κρίση.  Κύριο μέλημά του είναι τα παραδοσιακά προϊόντα που κληρονόμησε από τους παππούδες του, να γίνουν γνωστά και να δοκιμαστούν παγκοσμίως.

Οι φοιτητές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σύγχρονους και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους συσκευασίας και να κατανοήσουν την συνεισφορά της ανανέωσης της συσκευασίας στην προώθηση ενός παραδοσιακού προϊόντος. Ακόμα ενημερώθηκαν για το πως ένα παραδοσιακό προϊόν μπορεί να είναι συγχρόνως και super food.

Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον, μιας και η επίσκεψή αυτή αποτελεί πλέον σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του εργαστηρίου μας!

Τέλος, ευχαριστούμε για τις καταπληκτικές μάντολες και τα άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα που προσφέρθηκαν σε όλους!


Επιστροφή

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας