Αικατερίνη Παπαδάκη

Αντικείμενο: Επεξεργασία και Βιοδιεργασίες Τροφίμων
Βαθμίδα: Επίκουρη Καθηγήτρια
Τηλέφωνο: 2671026503
Email: kpapadaki@ionio.gr
Website: https://www.researchgate.net/profile/Aikaterini-Papadaki
Ώρες γραφείου: Καθημερινά 10:30-13:00

Παπαδάκη Αικατερίνη

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=Ys9tnAgAAAAJ&hl=el&oi=ao

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Aikaterini-Papadaki

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5135-8649

Η Δρ. Αικατερίνη Παπαδάκη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΕΤΔΑ) (μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο ΓΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Στη συνέχεια, απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα του ΓΠΑ από το τμήμα ΕΤΔΑ, της Σχολής Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης.

Το ερευνητικό έργο της Δρ. Παπαδάκη επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μικροβιακών και ενζυμικών βιοδιεργασιών χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πρώτες ύλες που προκύπτουν από τη βιομηχανία τροφίμων για την παραγωγή βιοτεχνολογικών προϊόντων. Επίσης, η ερευνητική δραστηριότητα της Δρ. Παπαδάκη περιλαμβάνει την εφαρμογή τεχνικών επεξεργασίας ούτως ώστε τα βιοτεχνολογικώς παραγόμενα προϊόντα ή/και απομονωμένα βιοδραστικά συστατικά να ενσωματωθούν στα τρόφιμα, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων, όπως εδώδιμες μεμβράνες (edible films) και ελαιοπηκτές (oleogels) και στη μελέτη των ιδιοτήτων τους (μηχανικών, φυσικών, χημικών).

Έχει συμμετάσχει σε 9 ερευνητικά προγράμματα ως ερευνήτρια και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει επιβλέψει εργαστηριακά  τουλάχιστον 8 μεταπτυχιακές  και 3 διδακτορικές μελέτες (2 εξ’ αυτών φοιτητών Erasmus). Επί του παρόντος, συμμετέχει στην ομάδα έργου 3 ερευνητικών προγραμμάτων (στα 2 ως αναπληρωτής Επ. υπεύθυνος), έχει υπό την επίβλεψή της πάνω από 15 πτυχιακούς φοιτητές και συμμετέχει στην τριμελή εξεταστική επιτροπή και στην επίβλεψη 3 υπ. διδακτόρων.

Είναι κριτής σε περισσότερα από 16 επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος συντάκτης επιστημονικών περιοδικών για την δημιουργία Special Issues σχετικών με την τεχνολογία ζυμώσεων, τη βιοοικονομία και τις εφαρμογές μικροβιώματος σε τρόφιμα.

Το δημοσιευμένο έργο της Δρ. Α. Παπαδάκη αποτελείται από 38 επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους κατόπιν κρίσεως (μέσο I.F. 7,95 και >1000 αναφορές Scopus), 4 κεφάλαια σε βιβλία και πάνω από 45 παρουσιάσεις σε διεθνή κι εθνικά συνέδρια.

 

Ενημέρωση: 24-06-2023

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας