Βασιλική Καχριμανίδου

Βαθμίδα: Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ν. 4009/2011 [ΕΣΠΑ]
Email: v.kachrimanidou@ionio.gr
Ώρες γραφείου: Δευτέρα 10:00-12:00, Τετάρτη 10:00-12:00 (ώρες επικοινωνίας με τους/τις φοιτητές/τριες)

ESPA

Η διδασκαλία από ακαδημαϊκούς υπότροφους υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης "Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2020-2021 στο TEI Ιονίων Νήσων", η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συνχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Καχριμανίδου Βασιλική

Βασιλική Καχριμανίδου

https://www.researchgate.net/profile/Vasiliki_Kachrimanidou

Η Βασιλική Καχριμανίδου είναι Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Η Δρ Καχριμανίδου πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΓΠΑ). Τα ερευνητικά ενδιαφέρονται της Βασιλικής Καχριμανίδου επικεντρώνονται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη βιοδιυλιστηρίων για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πρώτων υλών, συμπεριλαμβάνοντας αγροτοβιομηχανικά απόβλητα και παραπροϊόντα καθώς και απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων, για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Μετά το πέρας του διδακτορικού, μετέβη σα μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο University of Reading, σε έρευνα η οποία χρηματοδοτήθηκε από εταιρεία, υπό την επίβλεψη του Robert Rastall, και σε συνεργασία με τον Glenn Gibson. Η έρευνα αφορούσε στην ανάπτυξη καινοτόμων πρεβιοτικών ως λειτουργικά συστατικά και εν συνεχεία συνβιοτικών με στόχο τη ρύθμιση της εντερικής μικροβιακής χλωρίδας αλλά και τη μείωση της χοληστερόλης. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για μεταδιδακτορική έρευνα, η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη χημικών, μικροβιολογικών ή ενζυμικών διεργασιών για την αξιοποίηση αποβλήτων ρευμάτων της βιομηχανίας τροφίμων προς την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με προτεραιότητα την παραγωγή καινοτόμων συστατικών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές τροφίμων (π.χ. ως λειτουργικά ή συντηρητικά συστατικά). Τα προϊόντα αυτά δύνανται να εισαχθούν εκ νέου στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων ώστε να συνάδουν με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της βιο-οικονομίας. Στα πλαίσια αυτά, χρησιμοποιούνται αρχές βιοχημικής μηχανικής για την τεχνο-οικονομική ανάλυση και την ανάλυση κύκλου ζωής με σκοπό την αξιολόγηση της οικονομικής βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης των σχεδιαζόμενων βιοδιεργασιών. Η Δρ Καχριμανίδου έχει συμμετάσχει σε 10 ερευνητικά προγράμματα, ενώ το συγγραφικό της έργο ανέρχεται σε 36 δημοσιευμένες εργασίες, 6 κεφάλαια σε βιβλία ενώ έχει συμμετάσχει σε 35 διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Ενημέρωση: 05-07-2023

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας