Έρευνα
Σελίδα 3 / 4 : <<<>>>
Νέα ενημέρωση για τις δημοσιεύσεις Ανοικτής Πρόσβασης με τη λήξη των συμφωνιών στις 31/12/2021
Δημοσίευση: 02-02-2022 13:19 | Προβολές: 4637
image
Σε συνέχεια της από 11-01-2022 ενημέρωσής μας σχετικά με τις συμφωνίες του ΣΕΑΒ με εκδοτικούς οίκους, οι οποίες περιλάμβαναν όρους δημοσίευσης σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης.
Δελτίο Βιβλιοθήκης για τις ερευνητικές δημοσιεύσεις Ιανουαρίου 2022
Δημοσίευση: 02-02-2022 11:56 | Προβολές: 8023
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου δημοσιεύει το πρώτο δελτίο για την παραγωγικότητα των ερευνητών και ερευνητριών του Ιονίου Πανεπιστημίου για το 2022, στη βάση Scopus και στον εκδοτικό οίκο ανοικτής πρόσβασης MDPI για τον μήνα Ιανουάριο.
Η Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα: αντιλήψεις στα ακαδημαϊκά ιδρύματα
Δημοσίευση: 24-01-2022 09:14 | Προβολές: 7882
image
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η έρευνα που διεξήγαγε η Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ σχετικά με τις αντιλήψεις των ερευνητών/νητριών στα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα για την Ανοικτή Πρόσβαση.
Πρόσβαση μέσω ιδρυματικού λογαριασμού στην American Chemical Society
Δημοσίευση: 17-01-2022 10:29 | Προβολές: 2388
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει ότι ενεργοποιήθηκε η πρόσβαση μέσω Single Sign On - SSO για τον εκδοτικό οίκο American Chemical Society (ACS).
Ενημέρωση για τις δημοσιεύσεις Ανοικτής Πρόσβασης με τη λήξη των συμφωνιών στις 31/12/2021
Δημοσίευση: 11-01-2022 10:31 | Προβολές: 5131
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει ότι ορισμένες από τις τρέχουσες συμφωνίες με εκδότες, οι οποίες περιλάμβαναν όρους δημοσίευσης σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης, έχουν λήξει. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.
Συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου στο έργο «Υποδομή Εφαρμογών Μικροβιώματος σε Συστήματα Τροφίμων – FOODBIOMES»
Δημοσίευση: 25-10-2021 09:22 | Προβολές: 1550
image
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων) συμμετείχε στην 1η δια ζώσης συνάντηση εργασίας του έργου «Υποδομή Εφαρμογών Μικροβιώματος σε Συστήματα Τροφίμων – FOODBIOMES» που εντάσσεται στα πλαίσια της εθνικής δράσης «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ».
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από την OLH για υποστήριξη στη μετατροπή συνδρομητικών περιοδικών σε ανοικτής πρόσβασης
Δημοσίευση: 20-10-2021 09:09 | Ενημέρωση: 21-10-2021 10:41 | Προβολές: 3244
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει ότι η Open Library of Humanities δέχεται αιτήσεις για την υποστήριξη περιοδικών σε ανθρωπιστικές επιστήμες για τη μετατροπή τους από συνδρομητικά σε ανοικτής πρόσβασης.
Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο της IEEE για συγγραφείς και ερευνητές/νήτριες
Δημοσίευση: 21-09-2021 10:13 | Προβολές: 6342
image
H IEEE προσκαλεί συγγραφείς και ερευνητές/τριες στην παρακολούθηση του διαδικτυακού σεμιναρίου “IEEE Authorship and Open Access Symposium: Best Practices to Get Published to Increase the Exposure and Impact of Your Research”, το οποίο θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτέμβρη στις 16.00-17.30.
ΝΕΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ: Ευρετήριο επιλέξιμων περιοδικών Ανοικτής Πρόσβασης
Δημοσίευση: 10-09-2021 09:45 | Προβολές: 5816
image
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ ανέπτυξε το Ευρετήριο επιλέξιμων περιοδικών Ανοικτής Πρόσβασης που επιτρέπει στους ερευνητές να εξετάζουν εάν ένα περιοδικό που τους ενδιαφέρει έχει κάλυψη στα έξοδα δημοσίευσης από τον ΣΕΑΒ. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται περίπου 4.695 ηλεκτρονικά περιοδικά. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν τον τίτλο του (...)
EOSC FUTURE: Πρόσκληση σε ερευνητές για συμμετοχή σε δράσεις του EOSC
Δημοσίευση: 08-09-2021 10:58 | Προβολές: 5777
Σημαντική Ημερομηνία: 15-09-2021
[Έληξε]
image
Το EOSC Future προσκαλεί ερευνητές/τριες και ενδιαφερόμενους/ες από όλα τα επιστημονικά πεδία να λάβουν μέρος στην κοινότητα χρηστών(EOSC Future User Group) που αναπτύσσει προκειμένου να υποστηρίξει τον συμμετοχικό σχεδιασμό του Ευρωπαϊκού Νέφους Ανοικτής Επιστήμης (European Open Science Cloud - EOSC).
Αναφορά προόδου των προγραμμάτων Ανοικτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ, για το πρώτο τρίμηνο του 2021
Δημοσίευση: 12-07-2021 08:56 | Προβολές: 7523
image
Δημοσιεύθηκε η αναφορά προόδου των προγραμμάτων Ανοικτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ, για το πρώτο τρίμηνο του 2021 από τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης.
Απεικόνιση των δεξιοτήτων Ανοικτής Επιστήμης στα ελληνικά
Δημοσίευση: 17-06-2021 11:36 | Προβολές: 5639
image
Πολύτιμη συμβολή η μετάφραση στα ελληνικά της απεικόνισης των δεξιοτήτων Ανοικτής Επιστήμης που χρειάζονται ερευνητές/νήτριες και βιβλιοθηκονόμοι. 
Εκδήλωση για τους νέους ερευνητές “Research Interactions 2021”
Δημοσίευση: 15-06-2021 12:35 | Προβολές: 9268
image
Ο εκδοτικός οίκος Wiley σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Research Interactions 2021”, η οποία αφορά τους νέους ερευνητές και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου, από τις 15:00 έως 19:00 (ώρα Ελλάδος), και τις δύο μέρες.
Υποστηρικτικά εργαλεία για ερευνητές που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ
Δημοσίευση: 31-05-2021 12:45 | Προβολές: 8701
image
Σας ενημερώνουμε ότι αναπτύχθηκαν δύο υποστηρικτικά εργαλεία για τους ερευνητές που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ, από τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του HEAL-Link Hellenic Academic Libraries Link, κατά το παράδειγμα της υπηρεσίας Publisher Deals των ολλανδικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Το πρώτο είναι το “Ευρετήριο επιλέξιμων περιοδικών Ανοικτής (...)
Ηλεκτρονική έρευνα ικανοποίησης χρηστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας - ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ
Δημοσίευση: 01-03-2021 11:57 | Ενημέρωση: 20-04-2021 09:39 | Προβολές: 13467
Έναρξη: 31-03-2021 |Λήξη: 30-04-2021
[Έληξε]
image
Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΜΟΔΙΠΑΒ) διεξάγει «Ηλεκτρονική έρευνα ικανοποίησης χρηστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας» από την 1η Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2021 και καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και κάθε χρήστη της Βιβλιοθήκης, να λάβουν μέρος. Για να (...)
Σελίδα 3 / 4 : <<<>>>

Ενημέρωση

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας