Οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων μπορούν να διεκδικήσουν επαγγελματική και επιστημονική σταδιοδρομία στον τομέα των τροφίμων είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως υπάλληλοι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.
Πιθανές προοπτικές σταδιοδρομίας είναι:
-Στελέχη βιομηχανιών τροφίμων (σχεδιασμός προϊόντων, παραγωγή, έλεγχος ποιότητας, υπηρεσίες διαχείρισης, κλπ.),
- Στελέχη εργαστηρίων ανάλυσης τροφίμων,
- Σύμβουλοι στον τομέα των τροφίμων.
Επιπλέον, το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών έχει δομηθεί ώστε να προσφέρει επαρκή γνώση και προετοιμασία στους αποφοίτους που επιθυμούν να εργαστούν στην εκπαίδευση ή να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.