Άρτια κατάρτιση
στην Επιστήμη & Τεχνολογία των Τροφίμων
για επιστημονική και επαγγελματική
σταδιοδρομία και εξέλιξη
Περισσότερα

Το Τμήμα

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση γνώσεων στην επιστήμη και την τεχνολογία τροφίμων με τη διδασκαλία, την εφαρμοσμένη έρευνα, και την παροχή στους σπουδαστές των εφοδίων εκείνων, που τους εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτιση για την επιστημονική και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη, καθιστώντας τους ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα

Accreditation
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Ορκωμοσιών Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου περιόδου Δεκεμβρίου 2025 σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Δημοσίευση: 20-10-2025 17:04 | Ενημέρωση: 06-11-2025 14:43 | Προβολές: 8932
image
Επικαιροποιήθηκε το πρόγραμμα των προσεχών ορκωμοσιών περιόδου Δεκεμβρίου 2025 των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών των ακαδημαϊκών Τμημάτων του ΙΠ που εδρεύουν σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήρια Επιστολή
Δημοσίευση: 04-11-2025 10:04 | Προβολές: 255
image
Δελτίο Τύπου-Ευχαριστήρια Επιστολή Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε και φέτος να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τη Βιοτεχνία Κρεάτων ΑΦΟΙ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ για την άψογη υποδοχή, την ξενάγηση και τη φιλοξενία που παρείχαν στους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025, στο (...)
88.000 επιπλέον ηλεκτρονικά βιβλία στους εκδότες Cambridge University Press & Elsevier
Δημοσίευση: 29-10-2025 10:17 | Προβολές: 859
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) εξασφάλισε την πρόσβαση σε περισσότερα από 36.000 ηλεκτρονικά βιβλία του εκδότη Elsevier και 52.000 ηλεκτρονικά βιβλία του εκδότη Cambridge University Press. Τα βιβλία αυτά καλύπτουν όλες τις επιστήμες.
Δελτίο Βιβλιοθήκης για τις ερευνητικές δημοσιεύσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2025
Δημοσίευση: 04-11-2025 11:03 | Προβολές: 710
image
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου δημοσιεύει το δελτίο για την ερευνητική παραγωγή του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως αυτή καταγράφεται στη βάση Scopus και στον εκδοτικό οίκο ανοικτής πρόσβασης MDPI για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2025.
Ανακοίνωση Πρυτανικής Αρχής για την απώλεια του Καθηγητή Μάρκου Αυλωνίτη - Αναστολή ακαδημαϊκών και διοικητικών δραστηριοτήτων σε ένδειξη πένθους
Δημοσίευση: 30-10-2025 14:52 | Προβολές: 439
image
Η Πρυτανική Αρχή και σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου αποχαιρετά με τιμή και βαθιά θλίψη τον Καθηγητή  Μάρκο Αυλωνίτη, έναν εκλεκτό συνάδελφο και δάσκαλο, ο οποίος υπηρέτησε με ήθος και αφοσίωση, προσφέροντας τα μέγιστα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η απουσία του θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στο σύνολο της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.
Παράταση φοίτησης - Έναρξη υποβολής αιτήσεων
Δημοσίευση: 23-10-2025 14:12 | Ενημέρωση: 24-10-2025 14:29 | Προβολές: 868
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αίτηση 1_Παράταση σπουδών
Mέγεθος: 169.32 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αίτηση 2_Παράταση σπουδών
Mέγεθος: 177.13 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αίτηση 3_Παράταση σπουδών
Mέγεθος: 171.74 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image
Σύμφωνα με το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. 118901/Ζ1 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 5629/20-10-2025, Τεύχος Β’), προβλέπεται η, υπό προϋποθέσεις, δυνατότητα παράτασης της διάρκειας σπουδών για φοιτητές/φοιτήτριες που έχουν υπερβεί το ανώτατο χρονικό όριο φοίτησης (όσοι εισήχθησαν από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και προγενέστερα).

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση γνώσεων στην επιστήμη και την τεχνολογία τροφίμων με τη διδασκαλία, την εφαρμοσμένη έρευνα, και την παροχή στους σπουδαστές των εφοδίων εκείνων, που τους εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτιση για την επιστημονική και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη, καθιστώντας τους ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας