Εκπαιδευτικές Δράσεις
3η Ημερίδα - Ζάκυνθος - Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος, σταφίδα) και των παραπροϊόντων του σταφυλιού από τα νησιά του Ιονίου
Δημοσίευση: 24-01-2023 11:36 | Προβολές: 1521
Σας προσκαλούμε στην 3η ενημερωτική ημερίδα - Ζάκυνθος η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, ώρα 19:00 διαδικτυακά στη διεύθυνση
https://ionio-gr.zoom.us/j/93920852304
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πράξης «Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος, σταφίδα) και των παραπροϊόντων του σταφυλιού από τα νησιά του Ιονίου» [MIS 5006536] που (...)
2η Ημερίδα - Λευκάδα - Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος, σταφίδα) και των παραπροϊόντων του σταφυλιού από τα νησιά του Ιονίου
Δημοσίευση: 24-01-2023 11:19 | Προβολές: 1392
Σας προσκαλούμε στην 2η ενημερωτική ημερίδα - Λευκάδα η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, ώρα 16:00 διαδικτυακά στη διεύθυνση:
https://ionio-gr.zoom.us/j/94725977967
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πράξης «Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος, σταφίδα) και των παραπροϊόντων του σταφυλιού από τα νησιά του Ιονίου» [MIS 5006536] που (...)
Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων πράξεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» σχετικά με την άμπελο και τα προϊόντα της
Δημοσίευση: 23-01-2023 09:34 | Προβολές: 1162
Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου με αντικείμενο την άμπελο και τα προϊόντα της στα Ιόνια Νησιά.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν αποτελέσματα των πράξεων «Έρευνα για την βιολογική αξία των προϊόντων (οίνος, σταφίδα) και των (...)
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ «Αξιοποίηση των υπολειμμάτων οινοποίησης για τη παραγωγή πρώτων υλών υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και παραφαρμακευτικών ειδών»
Δημοσίευση: 09-12-2022 14:35 | Προβολές: 469
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ «Αξιοποίηση των υπολειμμάτων οινοποίησης για τη παραγωγή πρώτων υλών υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και παραφαρμακευτικών ειδών»
Δημοσίευση: 06-12-2022 10:41 | Προβολές: 898
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ «Αξιοποίηση των υπολειμμάτων οινοποίησης για τη παραγωγή πρώτων υλών υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και παραφαρμακευτικών ειδών»
Δημοσίευση: 06-12-2022 10:11 | Προβολές: 484
Υποτροφίες από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο πλαίσιο του "Summer Work Travel"
Δημοσίευση: 22-11-2022 09:01 | Προβολές: 10960
Έναρξη: 22-11-2022 |Λήξη: 15-12-2022
[Έληξε]
Για πρώτη φορά, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα προσφέρει 15 υποτροφίες σε φοιτητές των Ελληνικών ΑΕΙ για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Summer Work Travel , το καλοκαίρι του 2023.
Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας εώς και 4 μηνών στις Η.Π.Α. ενώ περιλαμβάνει και εισαγωγικό σεμινάριο 3 ημερών στην Νέα Υόρκη.
Προθεσμία αιτήσεων : 15 Δεκεμβρίου (...)
Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2022
Δημοσίευση: 25-10-2022 12:11 | Προβολές: 14810
Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει για την Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2022. Η Διεθνής Εβδομάδα φέτος λαμβάνει χώρα μεταξύ 24 και 30 Οκτώβρη και έχει θέμα Open for Climate Justice.
Νέο μάθημα της Βιβλιοθήκης για την Ανοικτή Επιστήμη Ionio Open eClass.
Δημοσίευση: 16-09-2022 11:41 | Προβολές: 7293
Δημοσιεύτηκε στο Ionio Open eClass ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο της Βιβλιοθήκης για την Ανοικτή Επιστήμη.
Στις «καλές πρακτικές» του ΕΠΑνΕΚ η “FOODBIOMES”
Δημοσίευση: 21-06-2022 22:47 | Προβολές: 1750
Στις «καλές πρακτικές» του ΕΠΑνΕΚ η “FOODBIOMES”
Η Υποδομή Περιφερειακής Αριστείας «Εφαρμογές Μικροβιώματος σε Συστήματα Τροφίμων -FOODBIOMES» εγκρίθηκε για χρηματοδότηση τον Νοέμβριο του 2020 και άρχισε τη λειτουργία της στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020.
Ενάμιση έτος μετά, η FOODBIOMES συμπεριλαμβάνεται στις ιστορίες επιτυχίας και καλών πρακτικώντου Επιχειρησιακού Προγράμματος (...)
Διοργάνωση Ημερίδας: "Βιο-οικονομία και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων"
Δημοσίευση: 31-05-2022 19:15 | Ενημέρωση: 06-06-2022 21:15 | Προβολές: 3026
Η ημερίδα με τίτλο «Βιο-οικονομία και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων» διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνητική υποδομή για την ανάπτυξη βιοδιεργασιών τροφίμων και την εκμετάλλευση καινοτομιών - Food Innovation RI». Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Νικόλαο Κοψαχείλη.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ iSea
Δημοσίευση: 25-05-2022 11:54 | Προβολές: 708
«Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea με την υποστήριξη του Ionian Environment Foundation και του Blue Marine Foundation θα παρουσιάσει για δεύτερη φορά στο κοινό του Ιονίου το πρόγραμμα Pick the Alien στοχεύοντας στη γνωριμία των τοπικών κοινοτήτων με τις επιπτώσεις των θαλάσσιων ξενικών ειδών και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, αλλά και την ανάδειξη της γευστικής αξίας όσων εξ αυτών είναι (...)
Σεμινάρια του ΣΕΑΒ για συγγραφείς για δημοσίευση σε περιοδικά του Wiley με Ανοικτή Πρόσβαση
Δημοσίευση: 24-05-2022 10:12 | Προβολές: 16620
Παρακολουθήστε ένα από τα σεμινάρια που διοργανώνει ο ΣΕΑΒ με τον εκδότη Wiley για δημοσίευση σε περιοδικά του τελευταίου με καθεστώς ανοικτής πρόσβασης.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δημοσίευση: 13-05-2022 10:05 | Προβολές: 994
Δευτέρα 9 Μαΐου 2022
Ευχαριστήρια Επιστολή
Με την παρούσα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την υποδοχή, την ξενάγηση και τη φιλοξενία των φοιτητών μας στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς «ΟΡΕΑΛΙΟΣ ΓΗ» στα Ομαλά Κεφαλονιάς.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος «Αμπελουργία και Προϊόντα Αμπέλου», του (...)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ"
Δημοσίευση: 13-05-2022 09:37 | Προβολές: 938
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ"
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κυριάκο Σταμούλη και τους συνεργάτες του για τηνξενάγηση μας στον χώρο του σφαγείου και την λεπτομερή περιγραφή όλης τηςδιαδικασίας σφαγής και συντήρησης τους κρέατος σύμφωνα με τουςυγειονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Επίσης, ευχαριστούμε το (...)

Ενημέρωση
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)
Αργοστόλι, Κεφαλονιά ΤΚ 28100, τηλ:26710-27101
E-mail:
grambg@ionio.gr (Διοικητικά Θέματα)
gramfood@ionio.gr (Φοιτητικά Θέματα)